top of page

Trage wegenwandeling Ronse

Ik neem je mee..


Naar Ronse, in de Vlaamse Ardennen, voor een trage wegenwandeling rond de Scherpenberg.


Je duikt onmiddellijk het Scherpenbergbos in waar - als je goed kijkt - een vosje tegenkomt. Het vervolg van de wandeling brengt je langs open vlaktes, veldweggetjes, stapsteentjes en rustige verharde wegen.

Op het einde mag je je nog aan een stevige klim verwachten, de Riekestraat.

Alles voor een geslaagde wandeling, niet waar?


Ik kom veel in Ronse, maar ik heb dit weekend paadjes ontdekt waarvan ik niet wist dat ze bestonden.

Yes, yes, driedubbele yes!Kort samengevat - Nuttige weetjes:

  • Startpunt: Hotond, Zandstraat, 9690 Kluisbergen

  • Parking: Voldoende parking aan de start

  • Afstand: twee lussen - 4 km en 3,5 km = 7,5 km volledige afstand

  • Niet buggyproof

  • Hondjes aan de leiband

Honger stillen en dorst lessen:

  • Picknickbanken als je uit het bos komt

  • Hotondcafé bij start-/eindpunt

Wandelroute:


Afstand: twee lussen - 4 km en 3,5 km = 7,5 km volledige afstand.

Ik ben op zoek gegaan naar bordjes, maar ze zijn nogal schaars langs de route. Tip: Je kan de route terugvinden via RouteYou: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1861049/recreatieve-wandelroute/scherpenberg-ossestraat-ronse


Amai, ik vond het fijn dat ik (in) R(onse) was! Give me more!


215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page